Šálek dobré kávy ve společnosti fotografických a uměleckých knih je ideálním místem pro dokonalý odpočinek těla i ducha. Kavárna, která zde byla původně navržena, byla nahrazena tradiční restaurací. Restaurant TRIFOT, jak se současná restaurace jmenuje, pozvolna navazuje na výstavní prostor a může disponovat až 50 místy, pódiem pro pořádání koncertů a odbornou knihovnou. Netradiční atmosféra, vnitřní stage i intimní zákoutí návštěvníka vybízejí: zůstaň zde, nepospíchej domů a staň se součástí umění!
Prostor je navržený v „urban style designu“ s rozlohou 192 m2. Ve veřejné části je k dispozici přibližně 50 míst pro posezení návštěvníků. Prostor bude doplňovat provoz výstavní galerie, se kterou přímo sousedí a dalších činností CZECH PHOTO CENTRA. Letní venkovní část na prostor přímo navazuje, zahrnuje i přístřešek pro dalších přibližně 30 hostů. Prostor je navržen jako samostatný, nezávislý na vedlejší galerii.
K zajištění dostatečného počtu parkovacích míst pro komerční prostory bude v rámci projektu vybudováno podzemní P+R parkoviště a několik desítek parkovacích míst přímo u obchodních jednotek, které bude možné si pronajmout.
Restaurant TRIFOT
Zaměření nové restaurace vychází z filozofie prakticky a racionálně smýšlejících lidí, ze které vyplývá, že každý má dělat to co umí. Provozovatelé d roku 1994 provozují hotel a restauraci ve Špindlerově Mlýně, kde se naučili postarat o svého hosta po všech stránkách a jak nejlépe je to vůbec možné. Pověst, kterou si dokázali vybudovat odrážejí stovky velmi krásných recenzí které píší tisíce věrných a stále se vracejících hostí. A protože vědí, že to, co dělají funguje, zkušenosti i styl přenáší právě do pražské restaurace TRIFOT.
Alexandr Bílek a Veronika Machová o sobě tvrdí: "Nakupujeme kvalitní a převážně lokální suroviny a pokud experimentujeme, tak výhradně na sobě. V zásadě tíhneme ke klasické české kuchyni, která na hory do drsného kraje patří a máme odzkoušené, že taková kuchyně není cizí ani lidem z velkoměsta.
Umíme úžasné omáčky i velmi chutné polévky, přičemž se snažíme používat staré osvědčené postupy při jejich přípravě. Právě proto se mohou jídla někdy jevit jako jednoduchá, což vychází ze zásady méně je někdy více. Snažíme se nezahušťovat, nepoužívat těžké jíšky nebo mouku a necháváme vyniknout chuti základních surovin. Naopak velmi rádi používáme kvalitní máslo, zakysané výrobky, cibuli, česnek, brambory, rajčata a chleba.
Preferujeme úpravu masa šetrnou a zdlouhavou metodou, kdy se maso připravuje při nižší teplotě zpravidla přes noc. Čerstvé ryby jsou každý den na jídelním lístku stejně jako celá plejáda prvotřídních masíček od hovězí svíčkové, přes zvěřinu nebo jehněčí, které máme vždy pečlivě naložené v prvotřídním oleji s čerstvými bylinkami. Kapitolou samou pro sebe je příprava salátů, máme pro ně zvláštní cit, zelenina musí být kvalitní a nikdy nesmí být připravena dopředu. Kousky jsou velké tak akorát aby se vešly do úst a k ochucení používáme jen nejkvalitnější olivové a dýňové oleje, mořskou sůl a francouzskou hořčici či zakysanou smetanu.
Každou hodinu pečeme vlastní slané pečivo a několikrát denně prvotřídní koláče, které pokládáme za nejlepší ve městě. Jsou velmi vyhlášené, připravované z kvalitního másla a velkého množství ovoce. Nelze ani opomenout přípravy rautů pro firmy a společenská setkání, které jsou plné jednoduchých, ale dnes již zapomenutých pochutin. Nabídek na pořádání cateringu pro různé příležitosti máme obrovské množství, nejsme ale schopni v této kvalitě nikoho jiného než naše věrné zákazníky uspokojit. Tento styl totiž lze udržet pouze v našem malém domácím prostředí a nikde jinde se tak s naší nabídkou setkat nemůžete.
A my dodáváme: "Restaurant TRIFOT rozhodně stojí za návštěvu. aktuální nabídku a jídelní lístek naleznete na www.trifot.cz